HTML

Fiskars Blog

Ebben a blogban szeretnénk bemutatni a Fiskars konyhai és kerti termékeit, tippekkel, tanácsokal, ötletekkel szolgálunk.

Friss topikok

Linkblog

Fiskars háztartási- és kerti eszközök blogja

2009.10.01. 11:13 Fwdg3

A Fiskars bemutatja a Takumi késcsaládot

Címkék: konyha japán fiskars sushi kés szusi szakácskés kések takumi

Fiskars Takumi

A Fiskars Takumi kések egy csipet japán ízt visznek a főzésbe

A Fiskars Takumi késekben ötvöződik a Fiskars magas minőség és a japán hagyományok. A  kések készítését a japán dizájn és annak egyedi, letisztult stílusa ihlette. Ez természetesen nem jelenti, hogy megalkudtunk a praktikusság terén. Akárhogyan is, a csúszásmentes nyél jó fogást biztosít, és a családban tökéletes formájú és jól kiegyensúlyozott késeket találhat mindféle hozzávalóhoz. A Fiskars Takumi késekkel élvezet a főzés – készítsen japán, vagy akár hagyományosabb, hazai receptet.

A kések kovácsolásának és élezésének művészete a szamuráj kultúrával érkezett Japánból. A japán kések világszerte híresek vágási, filéző és szeletelő tulajdonságukról. A Fiskars Takumi kések kiváló tulajdonságai ezen a több évszázados hagyományon alapulnak. A Fiskars Takumi családba kilenc kés tartozik, a legismertebb modellek a Santuko, Usuba, Yanagiba és a Deba kések.

“Bejártam Japánt és csodálom a japán kultúrát.  A Takumi késcsaládhoz az ötletet az erős, egyszerű dizájn adta, ami a japán kultúra egyik megkülönböztető jegye. A formatervezésnek az északi országokban és japánban is hosszú hagyománya van. E kettő összekapcsolása fantasztikus élmény volt. Úgy gondolom, sikerült egy olyan késcsaládot alkotnom, amelyben a Fiskars ergonómia találkozik az autentikus japán stílussal.” - mondja Tobias Wandrup, a Fiskars Takumi késcsalád tervezője.

A Fiskars Takumi kések egyedülálló, innovatív aszimmetrikus nyéllel és erősített alsó résszel rendelkeznek a még jobb irányíthatóság és biztonság érdekében. A teljes nyél csúszásmentes Softouch® bevonatú. Az edzett acél penge ellenáll a legkeményebb használatnak is. A penge éle az egyik oldalon japán pontossággal rézsútosan csiszolt és élezett.

Fiskars Takumi Santuko kés  - egy jó alternatíva a hagyományos szakácskésre. Mindenféle főzési feladathoz használható. 
 
Fiskars Takumi Usuba kés – ideális zöldségek aprítására és szeletelésére. 
 
Fiskars Takumi Yanagiba kés – hal filézésére szeletelésére tervezett kés. 
 
Fiskars Takumi Deba kés – mindenféle főzési feladathoz használható, pl.: zöldségek aprítása. 
 
A Fiskars Takumi kések mosogatógépben tisztíthatók.
 
A többi Fiskars Takumi kés: szakácskés, kenyérvágó kés, konyhai kés, zöldségkés, kiskés 
 
A Takumi kések most akciós áron vásárolhatók meg a Fiskars Shopban!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiskars.blog.hu/api/trackback/id/tr551420231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása