A Fiskars Takumi kések egy csipet japán ízt visznek a főzésbe
A Fiskars Takumi késekben ötvöződik a Fiskars magas minőség és a japán hagyományok. A kések készítését a japán dizájn és annak egyedi, letisztult stílusa ihlette. Ez természetesen nem jelenti, hogy megalkudtunk a praktikusság terén. Akárhogyan is, a csúszásmentes nyél jó fogást biztosít, és a családban tökéletes formájú és jól kiegyensúlyozott késeket találhat mindféle hozzávalóhoz. A Fiskars Takumi késekkel élvezet a főzés – készítsen japán, vagy akár hagyományosabb, hazai receptet.
A kések kovácsolásának és élezésének művészete a szamuráj kultúrával érkezett Japánból. A japán kések világszerte híresek vágási, filéző és szeletelő tulajdonságukról. A Fiskars Takumi kések kiváló tulajdonságai ezen a több évszázados hagyományon alapulnak. A Fiskars Takumi családba kilenc kés tartozik, a legismertebb modellek a Santuko, Usuba, Yanagiba és a Deba kések.
“Bejártam Japánt és csodálom a japán kultúrát. A Takumi késcsaládhoz az ötletet az erős, egyszerű dizájn adta, ami a japán kultúra egyik megkülönböztető jegye. A formatervezésnek az északi országokban és japánban is hosszú hagyománya van. E kettő összekapcsolása fantasztikus élmény volt. Úgy gondolom, sikerült egy olyan késcsaládot alkotnom, amelyben a Fiskars ergonómia találkozik az autentikus japán stílussal.” - mondja Tobias Wandrup, a Fiskars Takumi késcsalád tervezője.
A Fiskars Takumi kések egyedülálló, innovatív aszimmetrikus nyéllel és erősített alsó résszel rendelkeznek a még jobb irányíthatóság és biztonság érdekében. A teljes nyél csúszásmentes Softouch® bevonatú. Az edzett acél penge ellenáll a legkeményebb használatnak is. A penge éle az egyik oldalon japán pontossággal rézsútosan csiszolt és élezett.