Borsos Matador bélszín flambírozva
4 adag
600g bélszín 2 cm vastag szeletekre vágva
3 dl tejszín
3 evőkanál mustár
2 evőkanál őrölt fekete, zöld és fehér bors só
0,5 dl konyak
a sütéshez vaj vagy olaj
Kb. öt percig forrósítsa a Matador serpenyőt. Forrósítsa fel a serpenyőben az olajat vagy vajat, majd helyezze bele a szobahőmérsékletű hússzeleteket. Gyorsan pirítsa meg mindkét oldalán, majd csökkentse felére a hőmérsékletet. Amikor a hússzelet először pirított oldalán megjelenik a hús szaftja, fordítsa meg újra. Öntse a konyakot a serpenyőbe, azonnal gyújtsa meg gyufával, és flambírozza a bélszínt. Ízesítse borssal és sóval. Adja hozzá a mustárt és a tejszínt, majd főzze kb. öt percig, amíg a tejszínes mártás besűrűsödik. A bélszín sütés után öt perccel a legfinomabb.