HTML

Fiskars Blog

Ebben a blogban szeretnénk bemutatni a Fiskars konyhai és kerti termékeit, tippekkel, tanácsokal, ötletekkel szolgálunk.

Friss topikok

Linkblog

Fiskars háztartási- és kerti eszközök blogja

2009.03.09. 18:40 Fwdg3

Metszés - Fiskars PowerStep

Címkék: fiskars metszés powerstep

A metszés minden évszakban lehet elvégzendő feladat. Így nem csoda, hogy nagyra tartják ezt a feladatot. A természetes növekedés folyamatához igazodva a metszés a legegyszerűbb művelet a növények, cserjék és fák egészségének, formájának és szépségének megőrzéséhre.

A “kert” minden esetben különböző életkorú növények összességéből áll, sok-sok különböző méretű ággal. Néha azonban előfordul, hogy egy átlagos metszőolló nem elegendő a rododendron vastag ágainak elmetszéséhez, de az is lehet, hogy két kézzel kell nyomnia az ollót, hogy befejezze a vágást.

A Fiskars PowerStep technológia lehetővé teszi, hogy a kertészek 1,2 vagy 3 lépésben vágják el az ágakat.  A szerszám automatikusan kiválasztja a megfelelő beállítást az ág vastagságának és keménységének függvényében, hogy csökkentse a vágásonként szükséges erőt.

1, 2, vagy 3… Ilyen egyszerűen?
 
Az olyan vékony ágaknál, mint például a taxus ágai, a PowerStep úgy működik, mint egy átlagos metszőolló és a metszést egyetlen egyszerű nyisszantással végrehajthatja. Ha egy vastagabb ággal akad össze, akkor a PowerStep mechanizmus kiválasztja, hogy 2 vagy 3 lépésben vágja el az ágat azon kertészek örömére, akik valami másra szeretnék tartalékolni energiájukat. Megszüntetve az erőfeszítési csúcspontokat, a Fiskars PowerStep metszőolló minden ágat egyenletesen vág (maximális vágási kapacitás: 20mm), így elkerülhető a használó kezében jelentkező fájdalom.

Amikor kinyitja a metszőollót, és befogja vele az ágat a metszőolló megmutatja, hogy hány lépésben vágható át az ág. A vágófej mögött, a nyél elején mutatja a szerszám fehér színnel jelölve, hogy melyik lépés az éppen aktuális. Ha nem az a fázis szükséges, akkor fekete marad a kijelzőn az a szám. Nem szükséges külön gomb nyomkodásával változtatni az egyes fázisokat, a szerszám gondolkodik Ön helyett, így Ön élvezheti a határtalan kertészkedés élményét. 


Kertészkedés Könnyedén!

Hűen a „Kertészkedés Könnyedén” mottóhoz a Fiskars az újításai során mindig arra törekszik, hogy az ergonomikus kivitelű, könnyűsúlyú, tartós eszközök révén maximalizálja a vágóerőt. A PowerStep metszőolló fejlett mechanizmusa megkönnyíti a munkát a fiatal és a „tapasztal” kertészeknek egyaránt. Megszünteti a kéz megerőltetését és a fájdalmat, ezzel növeli a kertészkedés nyújtotta örömöt.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiskars.blog.hu/api/trackback/id/tr17991964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása