HTML

Fiskars Blog

Ebben a blogban szeretnénk bemutatni a Fiskars konyhai és kerti termékeit, tippekkel, tanácsokal, ötletekkel szolgálunk.

Friss topikok

Linkblog

Fiskars háztartási- és kerti eszközök blogja

2010.02.16. 16:02 Fwdg3

Silva termékek a Fiskars Shop kinálatában

Címkék: fiskars silva fiskarsshop.hu

Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás.

 

 

 

 

 

A munkával töltött órák száma egyre csak növekszik, ezért egyre több ember küzd azzal a problémával, hogy megtalálja az egyensúlyt a munka és a szabadidő között. Miközben tapasztalati kutatások alapján kimutatták az USA-ban, Kanadában és Dániában, hogy azok az emberek, akik aktív pihenéssel kapcsolódnak ki, akár kórustagként énekelnek, akár gyalogolnak vagy csak önkéntes munkát végeznek, sokkal egészségesebbek, mint a többiek.

Hogyan tölti a szabadidejét?

A Silva cég azokat szeretné szabadidős eszközeivel elérni, akik az aktív, szabadtéri kikapcsolódást kedvelik. Immár 75 éve olyan emberek inspirálják a cég tevékenységét, mint a tájfutók, terepfutók, extrém sportolók, kerékpározók, túrázók, evezősök vagy gyaloglók. A cél az, hogy olyan lehetőséget nyújtsanak vásárlóiknak, (akik a lehető legteljesebben szeretnék kihasználni, élvezni a szabadidejüket), amelyek segítenek egészségük megőrzésében, ugyanakkor a szabadság és egy minőségibb élet érzését biztosítják számukra. 

Silva. Get out there.

A Silva termékeit (fejlámpák, lépésszámlálók, tájolók, túraeszközök, távcsövek) megtalálja a fiskarsshop.hu oldalon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Silva - 75 éve tartjuk az embereket a helyes irányban

A múltszázad húszas éveinek végén egy svéd sportember Gunnar Tillander gondolt egyet, hogyan képes a tájékozódásban akkor használt ősi iránytű helyett könnyen használható navigációs iránytűt megalkotni. A modern tájolókat LM Ericsson mérnökkel együtt fejlesztették tökéletesre és megalkották az első alaplapra szerelt forgatható szelencés folyadékkal töltött és zafír kő csapággyal ellátott acéltűs modern tájolót. Ezen tájoló használhatósága eredményezte a skandináv országokban a tájékozódási sportok nagyléptékű elterjedését és nemzeti sportággá fejlődését. A kifejlesztett tájoló adta az ötlet, hogy Gunnar Tillander Alvar és Björn Kjellström tájfutó testvérpárral együtt megalapítsa a Silva Sweden AB céget 1933-ban, hogy a világ legjobb tájolóit gyártsák. Az alapítás meghozta a várt sikereket és a Silva manapság a világ első számú navigációs és outdoor felszerelés gyártója.

Megalapítása után a cég gyorsan fejlődött és az 1950-es évekre már a nemzetköziség volt rá jellemző. Björn elsősorban az észak-amerikai fejlesztésen dolgozott, Alvar a többi nemzetközi piacon, és Gunnar volt felelős a termékfejlesztésért és a gyártókapacitás növeléséért Svédországban.

A cég vezetésének a következő generációnak való átnyújtására irányuló előkészületek az 1970-es években megtörténtek és az 1980-as évek elején Gunnar fia, Hans-Gunnar Tillander az egész vállalkozás irányítását átvette. Ezzel összekötve a termékkínálatban és a gyártási folyamatban is történtek változások, és az 1990-es évek végére a cég sok üzleti területen volt jelen, a Silva márkanév különböző mértékű ismertségével.

Hans-Gunnar 2000-ben vonult vissza és én, a sógora, elkezdtem dolgozni üzletének finomításán. Azóta a hangsúly a nemzetközi összehasonlításban is első osztályúnak számító termékek előállításán van, szoros együttműködésben vásárlóinkkal, és a Silva márkának az innováció és a végfelhasználói támogatáson keresztüli fejlesztésén. Olyan termékeket akarunk létrehozni, amelyek extra értékkel bírnak az aktív emberek számára világszerte. Gunnar első fejlesztése óta a Silva célja az volt, hogy termékei és az általuk közvetített tudás segítsenek több örömet lelni a szabadidős tevékenységekben. Ma, 75 évvel később, ez nem csak iránytűkre és tájolókra vonatkozik, hanem fejlámpákra, hordozható időjárás-előrejelző egységekre és a legújabb időkben a Silva nagy megbecsülésnek örvendő, a mindennapi gyakorlatokban segítséget nyújtó, exercise-4-lifeTM termékeire is. A jövőben a vásárlók még igényesebbé válása várható, így a Silva továbbra is újítószellemű és könnyen használható termékek fejlesztésén fog fáradozni.

A 75 éves Silva most erősebb és egészségesebb, mint valaha, de anélkül a hit nélkül, amelyet a Silva vásárlók belénk vetettek az évek során, ez nem lett volna lehetséges.

Mi reméljük, hogy az általunk kínált Silva szabadidős termékek még több élvezethez juttatják szabadidős és szabadtéri tevékenységeiben. Reméljük, a Silva termékekkel ihletet adunk ahhoz, hogy sokkal élvezetesebben és hatékonyabban használja ki akár a munkaidejében akár a szabadidejében eltöltött időt. 

A Silva termékeit (fejlámpák, lépésszámlálók, tájolók, túraeszközök, távcsövek) megtalálja a fiskarsshop.hu oldalon.

 

Szólj hozzá!

2009.11.27. 12:40 Fwdg3

Gerber Crucial Multifogó - Terminátor Akció

Címkék: akció gerber crucial multifogó

 

 

Amennyiben a Gerber Crucial Multifogó eszközt a fiskarsshop.hu oldalon veszi meg, nem kell mást tennie, mint a rendelés leadása előtt a közlemény rovatba beírni a DVD vásárlását igazoló blokk számát, a vásárlás idejét és helyét.

Szólj hozzá!

2009.10.01. 11:48 Fwdg3

360 éves a Fiskars - Nyereményjáték!

Címkék: fiskars nyereményjáték

Fiskars Nyereményjáték

 

Vásároljon 2009. október 1. és 2009. december 6. között bármilyen 2 db Fiskars márkájú terméket. A vásárlást igazoló blokk vagy bizonylat számával regisztráljon. A sikeres regisztrációt követően automatikusan részt vesz a decemberi nyereménysorsoláson, ahol megnyerheti Fiskars ajándékcsomagjainak vagy a konyhai kötények egyikét. 

FŐDÍJAK összesen 360 000 Ft értékben:

I. díj:

160 000 Ft értékű Fiskars ajándékcsomag

120 000 Ft értékű Fiskars ajándékcsomag

80 000 Ft értékű Fiskars ajándékcsomag

További nyeremények:


A fődíjaink mellett kisorsolásra kerül 360 darab konyhai kötény is.

Bővebb információ és részletes játékszabályzat a www.fiskarsshop.hu/nyeremenyjatek oldalon.

 

1 komment

2009.10.01. 11:13 Fwdg3

A Fiskars bemutatja a Takumi késcsaládot

Címkék: konyha japán fiskars sushi kés szusi szakácskés kések takumi

Fiskars Takumi

A Fiskars Takumi kések egy csipet japán ízt visznek a főzésbe

A Fiskars Takumi késekben ötvöződik a Fiskars magas minőség és a japán hagyományok. A  kések készítését a japán dizájn és annak egyedi, letisztult stílusa ihlette. Ez természetesen nem jelenti, hogy megalkudtunk a praktikusság terén. Akárhogyan is, a csúszásmentes nyél jó fogást biztosít, és a családban tökéletes formájú és jól kiegyensúlyozott késeket találhat mindféle hozzávalóhoz. A Fiskars Takumi késekkel élvezet a főzés – készítsen japán, vagy akár hagyományosabb, hazai receptet.

A kések kovácsolásának és élezésének művészete a szamuráj kultúrával érkezett Japánból. A japán kések világszerte híresek vágási, filéző és szeletelő tulajdonságukról. A Fiskars Takumi kések kiváló tulajdonságai ezen a több évszázados hagyományon alapulnak. A Fiskars Takumi családba kilenc kés tartozik, a legismertebb modellek a Santuko, Usuba, Yanagiba és a Deba kések.

“Bejártam Japánt és csodálom a japán kultúrát.  A Takumi késcsaládhoz az ötletet az erős, egyszerű dizájn adta, ami a japán kultúra egyik megkülönböztető jegye. A formatervezésnek az északi országokban és japánban is hosszú hagyománya van. E kettő összekapcsolása fantasztikus élmény volt. Úgy gondolom, sikerült egy olyan késcsaládot alkotnom, amelyben a Fiskars ergonómia találkozik az autentikus japán stílussal.” - mondja Tobias Wandrup, a Fiskars Takumi késcsalád tervezője.

A Fiskars Takumi kések egyedülálló, innovatív aszimmetrikus nyéllel és erősített alsó résszel rendelkeznek a még jobb irányíthatóság és biztonság érdekében. A teljes nyél csúszásmentes Softouch® bevonatú. Az edzett acél penge ellenáll a legkeményebb használatnak is. A penge éle az egyik oldalon japán pontossággal rézsútosan csiszolt és élezett.

Fiskars Takumi Santuko kés  - egy jó alternatíva a hagyományos szakácskésre. Mindenféle főzési feladathoz használható. 
 
Fiskars Takumi Usuba kés – ideális zöldségek aprítására és szeletelésére. 
 
Fiskars Takumi Yanagiba kés – hal filézésére szeletelésére tervezett kés. 
 
Fiskars Takumi Deba kés – mindenféle főzési feladathoz használható, pl.: zöldségek aprítása. 
 
A Fiskars Takumi kések mosogatógépben tisztíthatók.
 
A többi Fiskars Takumi kés: szakácskés, kenyérvágó kés, konyhai kés, zöldségkés, kiskés 
 
A Takumi kések most akciós áron vásárolhatók meg a Fiskars Shopban!

Szólj hozzá!

2009.09.07. 11:29 Fwdg3

Bemtató Főzés Fiskars Termékekkel

Címkék: konyha receptek fiskars főzés recept edény matador

A bemutató főzést az Excellent Oktatásszervező Kft készítette.
 
Az ételek a Fiskars Shop forgalmazásában,  Ceratec° bevonatú ( egy újfajta, nagyon tartós kerámia) MATADOR serpenyőben készültek. Hallgatóink zömében a Fiskars konyhai eszközeit használják. Bemutató főzés (3/1. rész)Bemutató főzés (3/2. rész)


Bemutató főzés (3/3. rész)

Szólj hozzá!